ARTĂ – Jonix Romania

ARTĂ

PLASMA NON-TERMICĂ JONIX PENTRU STAREA DE BINE A VIZITATORILOR ȘI A LUCRĂRILOR DE ARTĂ

Medii sănătoase și sigure în muzee, pentru a aduce arta la viață

Sănătatea și siguranța mediilor din muzee și săli de expoziții deschise publicului sunt cerințe fundamentale pentru a le oferi oamenilor o experiență senzorială, culturală și emoțională completă și satisfăcătoare, trăită cu liniște sufletească deplină. Temperaturile prea ridicate sau prea scăzute și umiditatea, precum și prezența mirosurilor și a poluanților volatili, îi deranjează pe vizitatori și îi distrag de la o apreciere senzorială deplină a lucrărilor.

De asemenea, calitatea aerului afectează conservarea obiectelor de artă. Lucrările de artă expuse necesită condiții de mediu speciale, pentru a rămâne neschimbate de-a lungul timpului. De fapt, toate lucrările pot suferi deteriorări, oricât de lente ar fi acestea: picturile se estompează, hârtia, lemnul și materialele sunt supuse agresiunii ciupercilor și bacteriilor și așa mai departe. În general, sunt activate procese în materialele din care sunt realizate picturile, care modifică starea lor inițială, afectând puritatea acestora; toate acestea sunt strâns legate de condițiile termohigrometrice și de calitate a aerului, prezente în mediile în care sunt păstrate aceste obiecte.

Tehnologie de dezinfectare fără atingere, sigură pentru oameni și pentru obiectele de artă

Plasma non-termică Jonix este sigură pentru oameni, obiectele de artă și medii: este o tehnologie eficace, fără atingere, care decontaminează în mod constant suprafața din zona în care este amplasată, fără a utiliza sau elibera reziduuri chimice. Datorită purificatoarelor de aer Jonix instalate în spațiile expoziționale, este posibilă eliminarea virusurilor, a bacteriilor, a mucegaiurilor, a contaminanților proveniți din mediu și a tuturor mirosurilor, dezinfectând spațiile timp îndelungat, în timp ce oamenii le vizitează. De asemenea, Jonix garantează vizitatorilor igienă maximă, prin dezinfectarea ghidului audio după fiecare utilizare.

În același timp, tehnologia Jonix cu plasmă non-termică are capacitatea de a asigura prevenirea deteriorării obiectelor de artă din cauza poluării mediului (biologice și chimice), provenită atât din exterior, cât și generată din interior, de fluxul de vizitatori.

Pentru a afla mai multe

  • – Tehnologia Jonix cu plasmă non-termică
  • – Plasma non-termică Jonix este eficace împotriva COVID-19
  • – Certificările sistemelor Jonix

Download Area

Alege produsul potrivit

Cube

Purificator de aer foarte util în interiorul fiecărei încăperi, pentru a elimina contaminanții generați de oameni, mobilier, dispozitive și materiale, pentru a conserva obiectele de artă și pentru a dezinfecta ghidurile audio.

Mate

Pentru sălile mari, spațiile de expoziție și muzeele cu flux mare de persoane, pentru filtrarea particulelor eliberate de îmbrăcăminte și de oamenii aflați în trecere.

Inside

Pentru dezinfectarea fluxului de aer, decontaminarea microbiană a suprafețelor interne, a filtrelor și a bateriilor, pentru a preveni dezvoltarea legionellei în tava de colectare a condensului.

Up In

Pentru încăperile și lifturile de mici dimensiuni, pentru a decontamina aerul și suprafețele într-un mod eficace, rapid și silențios.