Aerul curat este prima măsură de prevenție. Mai ales la școală! – Jonix Romania

Aerul curat este prima măsură de prevenție. Mai ales la școală!

În fiecare oră, în corpul nostru intră 450 de litri de aer.

Copiii și adolescenții respiră mai repede decât adulții, de 12 până la 20 de ori pe minut și astfel inspiră mai mult aer proporțional cu greutatea corporală. Prin urmare, îmbunătățirea calității aerului care intră în plămâni este prima formă de prevenție. În spațiile unde aerul este curat și igienizat în mod constant, vor exista mai puține infecții cauzate de boli aeropurtate, mai puține șanse de a dezvolta astm și alergii și mai puține probleme ale sistemului respirator.

De ce să garantăm un aer mai curat?

Respirarea unui aer sănătos este dreptul fiecărui copil.

Indiferent unde locuim, este de datoria noastră, a adulților să oferim celor mai tineri medii interioare sănătoase, în care respirația este hrană. În fiecare zi acordăm o atenție deosebită mâncării, verificându-i cu scrupulozitate ingredientele și originea, dar nu ne pasă mai deloc de calitatea aerului.

Această neglijență poate avea consecințe majore, deoarece calitatea aerului pe care-l respirăm ne influențează calitatea vieții. Cu cât aerul este mai bun, cu atât sănătatea, bunăstarea, productivitatea și starea de spirit, viața noastră, vor fi mai bune!

A respira un aer sănătos înseamnă o a avea o oxigenarere mai bună a corpului și a creierului, a avea un răspuns imunitar mai bun, a fi mai concentrat și chiar a învăța mai bine. Aerul curat și mediile sănătoase sunt astfel sigure pentru cei cu sisteme imunitare fragile sau în curs de dezvoltare.

Ce aer respiri la școală?

În ultimii ani s-au derulat mai multe proiecte europene în care s-a monitorizat calitatea aerului din sălile de clasă.

Astfel, Federația Europeană de Alergii (ALE) a arătat, prin sondaje și experimente la derulate în școli din diferite țări europene, că în aceste spații interioare sunt prezenți, în cantități mari, cei mai frecvenți poluanți. Proiectul „Efectele mediului școlar asupra sănătății” (Health Effects of School Environment) a monitorizat un eșantion de 16 școli din diferite regiuni italiene, evidențiind calitatea slabă a aerului din spațiile interioare.

Proiectul „Mediul școlar și sănătatea respiratorie la copii”, care a evaluat informații cu privire la mediul în care învață și sănătatea respiratorie a aproximativ 1000 de școlari din provinciile Lombardia, Piemonte, Lazio, Sardinia și Sicilia, a confirmat calitatea slabă a aerului din fiecare clasă a școlilor.

Calitatea slabă a aerului din sălile de clasă se datorează nu numai agenților patogeni precum virusurile și bacteriile care transportă boli și infecții, ci și prezenței poluanților volatili (COV) emiși în mod constant de materialele de construcție, vopsele, mobilier, produse de curățare. Unii dintre acești factori poluanți sunt rezultatul unei infrastructuri îmbătrânite și a unei întrețineri necorespunzătoare, alții se găsesc din belșug în clădiri noi sau recent renovate.

Cum să asiguri un aer sănătos și să creezi un mediu sigur la școală?

O bună ventilație și aerisirea constantă a sălilor de clasă este fără îndoială una dintre cele mai importante metode. Deschiderea ferestrelor la intervale regulate, chiar și numai pentru câteva minute, ajută la scăderea nivelului de poluanți generat de materiale și de prezența oamenilor.

Iar acum puteți face mai mult: puteți „curăța” aerul din interior. Dacă prin deschiderea ferestrelor se reduce concentrația de poluanți, prin reacția activă generată de tehnologia Jonix Non-Thermal Plasma (NTP), poluanții prezenți în mediu sunt neutralizați. Așadar, prin aerisire reduceți poluanții, cu tehnologia Jonix NTP îi inactivați.

În acest fel nu numai că îndepărtați ceea ce este dăunător sănătății copiilor, dar faceți și ceva mai mult: îmbogățiți aerul cu oxigen. Respirarea aerului purificat prin tehnologia Jonix NTP creează condiții optime pentru sănătatea copiilor în mediul școlar, ajutând la îmbunătățirea stării lor generale: previne răspândirea bolilor aeropurtate, ușurează dificultățile de respirație ale celor care suferă de astm și alergii și le îmbunătățește concentrarea.

Pentru că dacă respiri bine, înveți mai mult și mai bine!

Cum puteți aduce dispozitive Jonix în școlile unde învață copiii? Vă invităm să solicitați chiar acum prin e-mail la jonix@sistema.com.ro o ofertă de preț cu discount special pentru uz școlar!